«Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024». Ομαδική Έκθεση στη Sianti Gallery.

Εγκαίνια: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, ώρα : 12:00 «Sianti Gallery» ( Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη )

Γιάννης Βαλυράκης

Διάρκεια Έκθεσης : Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 –  Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

 

Η Sianti Gallery το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00 εγκαινιάζει την καθιερωμένη πια ομαδική έκθεση «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024». Η τέχνη, όπως είναι γνωστό, έχει την δύναμη να προπορεύεται της εποχής της δίνοντας ελπίδα για κάτι νέο, φωτεινό, αισιόδοξο. Γι΄αυτό τα φετινά Χριστούγεννα η Sianti Gallery αποφάσισε να κάνει μία δωρεά στον Σύλλογο Ελπίδα κληρώνοντας ένα ζωγραφικό έργο του Θανάση Λάλα. Ο κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ’ όλη την διάρκειά της παίρνοντας μέρος με τον τρόπο αυτό στην κλήρωση του έργου. Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στον Σύλλογο Ελπίδα και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου παρουσία ενός εκπροσώπου του συλλόγου.

H τέχνη και η ελπίδα είναι δύο κρίκοι ενωμένοι, εφόσον ο βασικότερος λόγος είναι ότι τέχνη σημαίνει δημιουργία, δηλαδή γένεση. Είναι αυτή που θυμίζει ότι πάντα ο κόσμος βρίσκει τον δρόμο προς την ελπίδα. Με την έννοια αυτή η Τέχνη είναι Ελπίδα. Αυτό πηγάζει και από τα έργα των 26 εικαστικών που συνθέτουν την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση της Sianti Gallery. Τα έργα, αν και μικρών διατάσεων 30Χ30 εκ., λειτουργούν μαγικά εισβάλλοντας σαν καταρράκτης σε μια σχεδόν τυποποιημένη κουλτούρα.

Και είναι αυτή ακριβώς η στιγμή που ο κάθε καλλιτέχνης με τα πινέλα του δημιουργεί αναπαραστάσεις της πραγματικότητας που κατακλύζονται από έντονα χρώματα, χειρονομιακές γραφές, περιγράμματα, παραστατικές μορφές, στοιχεία της φύσης. Έτσι, λοιπόν, χαράσσονται οπτικές διαδρομές σε πολύχρωμες κοιλάδες κλείνοντας το μάτι σε μέρες χαράς και ελπίδας με ένα εικαστικό δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ

 

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι : Cacao Rocks, Αγγελίδης Πασχάλης, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Βαλυράκη Μίνα, Βαλυράκης Γιάννης, Ζούνη Όπυ, Ιερομονάχου Γωγώ, Κανά Ειρήνη, Καράς Χρίστος, Κούκος Δημήτρης, Κουντούρης Μιχάλης, Λάβδας Κώστας, Λάλας Θανάσης, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σελιμάς Βασίλης, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σπάρταλης Άγγελος, Σπυριούνης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Τζερμιάς Βαγγέλης, Τόλης Κωνσταντίνος, Φωτιάδου Σοφία, Χανιώτη Δήμητρα, Χαντζαράς Απόστολος, Χάρος Μανώλης

 

Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335

Email: info@siantigallery.com

Web: https://bit.ly/46HzHnL

 

Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ