Top Ad unit 728 Γ— 90

Δημοπρασία Ελληνικών παλαίτυπων, Ευρωπαϊκών αντικών και Ελληνικής Τέχνης τον Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη από την Myrό Antiques House.

Κορνιζομένος πίνακας του Δημήτρη Μυταρά.

Με έμφαση σε επώνυμα έργα Ελληνικής Σύγχρονης και Κλασσικής Τέχνης,  συλλεκτικά αντικείμενα, εξαιρετικές αντίκες, και σπάνια βιβλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Μαρτίου  στις 12.00 η 53η  διεθνής δημοπρασία στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, που βρίσκονται στο 2ο χλμ του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης...

Οι εγγραφές ανοίγουν στις 11.30 και η δημοπρασία ξεκινά στις 12.00. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς και χωρίς κόστος (είσοδος ελεύθερη).
 
Κορνιζομένο έργο του Π. Τέτση. Διαστάσεις έργου 69εκ x 35εκ.

Σύγχρονη και Κλασσική τέχνη
Εγκαθιδρυμένες υπογραφές της Ελληνική Σύγχρονης Τέχνης, όπως του προσφάτως εκλιπόντος Δημήτρη Μυταρά, του Σαράντη Καραβούζη, της Όπυς Ζούνη, του Παναγιώτη Τέτση, του Δανιήλ Δανιήλ, του Άγγελου Ραζή, του Δημήτρη Ξανθούδη, συναντούν σε νέους και ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, όπως είναι οι Στέλλα Ζωγράφου, Μιχαήλ Τσακουντής,  Μιχάλης Τσίνογλου, Στυλιάνα Κατσιάρη, Γιώργος  Καραφωτιάς, Ορέστης Διαμάντης, Γιώργος Ανδρούτσος, Εμμανουέλα Πλατανιώτη, Γεωργία Τζούλη, Βερονίκη Δαμιανίδου, είναι πολυ ενδιαφέρουσα για συλλέκτες αλλά παράλληλα για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή. Ξεχωρίζουν για το ύφος τους τα χαρακτηριστικά pop art έργα του Κωνσταντίνου Αρώνη, καθώς και οι πίνακες με υπερρεαλιστική διάθεση της ενδιαφέρουσας  νέας Κύπριας ζωγράφου Μαρίας Θεοδοσίου. Πίνακες της Ρουμάνας εικαστικού Cristina Bucur που απεικονίζουν εσωτερικά παλιών σπιτιών κλέβουν τις εντυπώσεις με τις χαρακτηριστικές υφές τους. Όλα τα έργα βγαίνουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν στο ελάχιστο τις γκαλερίστικες τιμές τους, ώστε η αίθουσα να διαμορφώσει ελεύθερα τις τιμές απόκτησης τους, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε συλλέκτες και φιλότεχνους να γνωρίσουν νέους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
 
Κορνιζομένος πίνακας, υπογραφή  Άγγελος Ραζής.

Στην Κλασσική Τέχνη ξεχωρίζει χαρακτηριστική θαλασσογραφία του Κωνσταντίνου Βολανάκη, ένας εξαιρετικός πίνακας του Γεραλή, και επίσης, ένα ενδιαφέρον έργο του Κώστα Κουτσουρή. Παράλληλα βγαίνουν στο σφυρί και πολλοί κλασσικοί πίνακες από χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης οι  οποίοι αξίζουν προσοχής και ίσως περεταίρω έρευνας, κυρίως του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα.
 
Κορνιζωμένη ελαιογραφία σε ξύλο, υπογραφή Κ. Βολανάκης,
διαστάσεις κορνίζας 86εκ (πλάτος) x 62εκ (ύψος). Διαστάσεις έργου 60εκ x 37εκ.
Εξαιρετικά μαρμάρινα γλυπτά από τον διεθνώς γνωστό γλύπτη Andrej Mitevski, αλλά και από τους ανερχόμενους νέους Έλληνες γλύπτες Γιάννη Μανικάτη και Μαριάνα Βουτσινά κυριαρχούν στον τομέα Γλυπτικής της δημοπρασίας. Στον ίδιο τομέα εντάσσονται και δύο σπάνιας τέχνης και τεχνοτροπίας κεραμικά γλυπτά του γνωστού κεραμίστα Κώστα Καρακίτσου, από την σειρά του “Γυναίκες” του 2014. Δείτε όλα τα γλυπτά ΕΔΩ.
 
Λεπτομέρεια από λεπτούργημα κεντητή Γαλλική βεντάλια, μέσα σε θήκη, μέσα 19ου αιώνα, μεγάλης συλλεκτικής αξίας. 
Σπάνια βιβλία
Ελληνικά παλαίτυπα βιβλία θρησκευτικού και λατρευτικού περιεχομένου  τυπωμένα σε ιστορικά τυπογραφεία, κλέβει την παράσταση στον τομέα Βιβλίων & Χαρτών της 53ης Δημοπρασίας του Οίκου. Το παλαιότερο εξ αυτών είναι ένα “ψαλτήριο του ΔΑΥΙΔ”  του 1755, παρά Δημητρίου Θεοδοσίου του εξ Ιωαννίνων, με χειρόγραφες σημειώσεις του 1792 που αφορούν γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Όλα τα βιβλία ξεκινούν από εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης.
 
Άτιτλος πίνακας του Γιώργου Καραφωτιά, λάδι σε καμβά. 
Εκλεκτές σπάνιες αντίκες και φως
Γαλλικές, αγγλικές και ελληνικές αντίκες - έπιπλα κλέβουν την παράσταση, μαζί με ασημένια αντικείμενα, και μικρά πορσελάνινα σερβίτσια και βαζάκια. Ακόμα ο τομέας των φωτιστικών περιλαμβάνει πολυελαίους και παραδοσιακά παλιά καντήλια, και αξίζει της προσοχής σας.
 
Βιτρίνα, κινέζικη λάκα, μέσα 19ου αιώνα.
Δεκάδες Lots με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ
Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.
 
Άτιτλο μαρμάρινο γλυπτό, από πράσινο μάρμαρο, που ανήκει στην σειρά έργων “Αναδυόμενες Μορφές”, του Andrej Mitevski. Διαστάσεις έργου 65 x 60 x10cm .
Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία
Αν ο πελάτης κωλύεται να παρευρίσκεται στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER” που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφτείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί την περιγραφή του. Εξειδικευμένος υπάλληλος του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.
 
Γλυπτό σε μάρμαρο της Μαριάννας Βουτσινά, με τίτλο “Δεσμός 2”.
Διαστάσεις 15εκ (πλάτος) x 12εκ (βάθος) x 80εκ (ύψος).
Η διαδικασία της δημοπρασίας
Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη ( myro.antiques.house@gmail.com ή καλώντας στο 6971890212 )
 
Κορνιζομένο έργο Γεραλή.

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία
Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internetwww.myroauctions.gr ) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο  οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά  ( και Σαββατοκύριακο ) κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.
 
Κορνιζομένος πίνακας, υπογραφή Κώστας Κουτσουρής.
Σχετικά με τον Οίκο
Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

Ξεχωριστής αισθητικής διακοσμητικό από μπρούτζο και πορσελάνη.

Πίνακας, λάδι σε καμβά, έργο του Μιχάλη Τσακουντή
Δημοπρασία Ελληνικών παλαίτυπων, Ευρωπαϊκών αντικών και Ελληνικής Τέχνης τον Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη από την Myrό Antiques House. Reviewed by itsonlyarts on Φεβρουαρίου 23, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by It 's Only Arts © 2015 - 2018
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

It 's Only Arts.com. Από το Blogger.