Top Ad unit 728 Γ— 90

Αριστουργήματα της Κλασσικής και σύγχρονης Ελληνικής τέχνης στην 54η Δημοπρασία του Myrό Antiques House.

Άτιτλος πίνακας του Γιώργου Καραφωτιά, λάδι σε καμβά, 2016.

Με έμφαση σε επώνυμα έργα Ελληνικής Σύγχρονης και Κλασσικής Τέχνης,  συλλεκτικά αντικείμενα, εξαιρετικές αντίκες, και σπάνια βιβλία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στις 19.00 η 54η Τακτική Δημοπρασία Αντικών, Τέχνης και Αντικειμένων του Οίκου Δημοπρασιών Myrό Antiques House στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, που βρίσκονται στο 2ο χλμ του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οι εγγραφές ανοίγουν στις 18.30 και η δημοπρασία ξεκινά στις 19.00. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς και χωρίς κόστος (είσοδος ελεύθερη).  Τη περίσταση θα επενδύσει μουσικά το σύνολο έγχορδων της πόλης μας  “Vibrato”...


 
Κορνιζωμένη ελαιογραφία, υπογραφή Καλογερόπουλος.


Σύγχρονη και Κλασσική τέχνη
Εγκαθιδρυμένες υπογραφές της Ελληνική Σύγχρονης Τέχνης, με αυτές των Τσαρούχη, Γουναρόπουλου Καραβούζη, Απέργη, Μόραλη, Χατζηκυριάκου -Γκίκα, Σοφιανού, Λεμπέση, Παπαδοπεράκη, να ξεχωρίζουν, συναντούν νέους και ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, όπως είναι οι Μιχαήλ Τσακουντής,  Στυλιάνα Κατσιάρη, Γιώργος  Καραφωτιάς, Στέλλα Ζωγράφου, Albena Mihaylova, Αλεξάνδρα Μάντζαρη, Εμμανουέλα Πλατανιώτη, Γεωργία Τζούλη, Αντώνη Σμυρνιό, Φώτη Κλογέρη, Κωνσταντίνου Αρώνη είναι πολυ ενδιαφέρουσα για συλλέκτες αλλά παράλληλα για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή. Στον τομέα της γλυπτικής εκπροσωπούνται με έργα τους η ενδιαφέρουσα Σέρβα γλύπτρια Zvezdana Lazin (μαθήτρια του διάσημου γλύπτη Goran Cpajak), ο Γιάννης Μανικάτης, που είναι ένας από τους νεαρότερους γλύπτες της Greek Marble Initiative, o Ιωάννης Αστερίου με δύο από τα διάσημα έργα του σε μέταλλο, κ.α.Όλα τα έργα βγαίνουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν στο ελάχιστο τις γκαλερίστικες τιμές τους, ώστε η αίθουσα να διαμορφώσει ελεύθερα τις τιμές απόκτησης τους, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε συλλέκτες και φιλότεχνους να γνωρίσουν νέους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
 
Εξαιρετικής ποιότητας συρταριέρα ΣΑΡΙΔΗΣ, με το αυθεντικό μάρμαρο και την αυθεντική πατίνα στο μπρούτζο και στο ξύλο. Εκτιμώμενη τιμή σε αντικερί: πάνω από 8000 ευρώ. Τιμή εκκίνησης στην δημοπρασία μας: 2000 ευρώ. 


Στην Κλασσική Τέχνη ξεχωρίζουν οι υπογραφές των Ιακωβίδη, Καλογερόπουλου, Κλώνη, Λεούση - Καρατζά, Κότσινα. Παράλληλα βγαίνουν στο σφυρί και πολλοί κλασσικοί πίνακες από χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης οι  οποίοι αξίζουν προσοχής και ίσως περαιτέρω έρευνας, κυρίως του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα. Ανάμεσα τους ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο πίνακες κορυφαίων Ούγγρων ζωγράφων, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικό έργο του Lajos Markos (1917–1993) και  του  Imre Pirchala. Ένα μικρό φλαμανδικό αριστούργημα του Franciscus Xaverius (~1740 – 1772) συγκεντρώνει τα βλέμματα στη  έκθεση της δημοπρασίας.
 
Μπιλιάρδο εξαιρετικής ποιότητας, με ολοκληρωμένο σετ μπάλες και έξι στέκες. Περιλαμβάνει τρία φύλλα μετατροπής σε τραπεζαρία, τέσσερις καρέκλες και δύο πολυθρόνες. Τα φύλλα μετατροπής, όταν δεν χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται στο κάτω μέρος του μπιλιάρδου. 

Επιτραπέζια Ρολόγια. Πορσελάνες και Φωτιστικά
Μία  σειρά από σπάνια επιτραπέζια ρολόγια  - έργα  τέχνης ξεχωρίζουν ανάμεσα στα συλλεκτικά αντικείμενα της δημοπρασίας. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται πολύ σπάνιος πίνακας – ρολόι, λάδι, αρχές 19ου αιώνα, καθώς επίσης ένα εξαιρετικό Γαλλικό ρολόι 19ου αιώνα, με ολόγλυφη παράσταση. Σπάνιας ομορφιάς Maiolica ξεχωρίζουν στον τομέας της πορσελάνης, όπου, εκτός των διακοσμητικών αντικειμένων συναντάμε και ξεχωριστής αισθητικής ολοκληρωμένα σερβίτσια. Στα φωτιστικά συγκαταλέγονται ενδιαφέρουσες αντίκες και μη, μικροί πολυέλαιοι καλαίσθητης τέχνης, επιδαπέδιες λάμπες από πολλές διαφορετικές περιόδους και φωτιστικά που ξεχωρίζουν για το design τους.
 
Κορνιζομένο σχέδιο, υπογραφή Γιάννης Τσαρούχης.


Εκλεκτά σετ επίπλων και αντίκες
Γαλλικές, αγγλικές και ελληνικές αντίκες - έπιπλα κλέβουν την παράσταση, μαζί με και μπρούντζινα ασημένια αντικείμενα. Στον τομέα του επίπλου ξεχωρίζει ένα τραπέζι μπιλιάρδου μετατρεπόμενο σε τραπεζαρία και συνοδεύεται από 6 εκλεκτής ποιότητας ανατομικές και ξεχωριστές για τον σχεδιασμό τους καρεκλοπολυθρόνες, καθώς και δύο σετ επίπλων του γνωστού εκλεκτού Ελληνικού οίκου “Σαρίδης” σε συγκλονιστικά χαμηλές τιμές εκκίνησης.
 
Κορνιζωμένος πίνακας, υπογραφή «ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ», λάδι σε ξύλο. 


Δεκάδες Lots με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ
Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.
 
Χαρακτηριστικό έργο του Γ. Γουναρόπουλου της περιόδου 1947 – 1960, 
που αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ιμπρεσσιονισμό του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου. 


Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία
Αν ο πελάτης κωλύεται να παρευρίσκεται στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER” που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφτείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί την περιγραφή του. Εξειδικευμένος υπάλληλος του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.
 
Κορνιζομένος πίνακας, με τίτλο «Ποιο είναι το επόμενο βήμα;» της Στυλιάνας Κατσιάρη, 
Λάδι σε καμβά, 2016. 


Η διαδικασία της δημοπρασίας
Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη ( myro.antiques.house@gmail.com  ή καλώντας στο 6971890212 )
 
Πίνακας του Αντώνη Σμυρνιού με τίτλο «Κατά Ματθαίον 26:75» 
( και εμνήσθη ο Πέτρος του ρήματος Ιησού, ειρηκότος αυτώ ότι πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με, και εξελθών έξω έκλαυσε πικρώς ). 
Μικτή τεχνική, αυγοτέμπερα σε καμβά και ζωγραφικό κολάζ σε ξύλο.


Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία
Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internet ( www.myroauctions.gr ) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο  οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά  ( και Σαββατοκύριακο ) κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη ( 6971890212 ). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr , καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Μουσική επιμέλεια
Πριν και μετά την δημοπρασία θα επενδύσει μουσικά την περίσταση το σύνολο έγχορδων της πόλης μας  “Vibrato”. Το μουσικό σύνολο εγχόρδων “Vibrato” ιδρύθηκε το 2013 από τις Μαρία Τσαλίκη, Στέλλα Τσαλίκη και Κατερίνα Σαμαρά και δραστηριοποιείται στον χώρο των ζωντανών εκδηλώσεων. Το σύνολο επενδύει με τη μουσική του ξεχωριστές περιστάσεις και events ( γάμους, πάρτι, φεστιβάλ και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις ), ενώ έχουν εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει κλασσικά και σύγχρονα έργα, τανγκό καθώς και κινηματογραφικές συνθέσεις.
 
Φωτογραφία της κας. Μαρίας Τσαλίκη, μέλος του συνόλου έγχορδων “Vibrato”


H Μαρία Τσαλίκη γεννήθηκε, σπούδασε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος βιολοντσέλου του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο βιολοντσέλο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος ''Vibrato'' και συμμετέχει ως πρώτο Βιολοντσέλο στο Οργανικό και Φωνητικό σύνολο Μπαρόκ μουσικής ''Ricercar''. Έχει εμφανιστεί ως μουσικός ορχήστρας και ως χορωδός, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και συχνά συμπράττει με θεατρικές και χορευτικές ομάδες.
 
Φωτογραφία της κας. Στέλλας Τσαλίκη, μέλος του συνόλου έγχορδων της πόλης μας  “Vibrato”.


Η Στέλλα Τσαλίκη γεννήθηκε σπούδασε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος βιολιού του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Είναι μέλος σε ορχήστρες με συμμετοχή σε συναυλίες και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και συνέπραξε μουσικά με την ομάδα "Μουσικοί Σχοινοβάτες" του Παιδαγωγικού τμήματος του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο βιολί και ιδρυτικό μέλος στο μουσικό σχήμα Vibrato, ενώ συμπεριλαμβάνεται μόνιμα στο μουσικό σύνολο του ωδείου Φίλιππος Νάκας.
 
Φωτογραφία της κας. Κατερίνας Σαμαρά, 
μέλος του συνόλου έγχορδων “Vibrato”.


Η Κατερίνα Σαμαρά γεννήθηκε, σπουδάζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος βιολιού του ωδείου Σαμαρά και τελειόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής. Ως βιολονίστα εμφανίστηκε σε δεκάδες συναυλίες και όπερες σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί το δεύτερο βιολί και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος "Vibrato" και συμμετέχει ενεργά στα μουσικά σύνολα εγχόρδων του ωδείου Σαμαρά.
 
Άτιτλος πίνακας, λάδι σε καμβά, του Μιχαήλ Τσακουντή.


Σχετικά με τον Οίκο

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  ( μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει ) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr .

Αριστουργήματα της Κλασσικής και σύγχρονης Ελληνικής τέχνης στην 54η Δημοπρασία του Myrό Antiques House. Reviewed by itsonlyarts on Απριλίου 21, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by It 's Only Arts © 2015 - 2018
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

It 's Only Arts.com. Από το Blogger.