Top Ad unit 728 Γ— 90

«Platforms Project 2018 – Παράλληλα Προγράμματα».


   
To  Platforms Project 2018 θα παρουσιαστεί και θα λειτουργήσει φέτος, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου 2018 στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών ΤεχνώνΠειραιώς 256, TK 182 35 Αγ. Ιωάννης Ρέντης ), με ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες.

Ως κατεξοχήν “φυτώριο” των νέων καλλιτεχνών όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι το συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί την ιδανική επιλογή για το Platforms Project στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες καλλιτεχνών. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2018 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.
 
Platforms project


To Platforms Project παρουσιάζεται φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά και έχει ως αντικείμενο την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης, με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα.

Το Platforms Project 2018 θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συνάντηση συλλογικοτήτων-πλατφορμών απ' όλες τις προηγούμενες χρονιές και  θα συμμετέχουν 56 πλατφόρμες από 17 χώρες, 41 πόλεις και με περισσότερους από 700 καλλιτέχνες:24hrs Project (Ελβετία), AC Institute, NYC ( ΗΠΑ), AKA x UAS ( Καναδάς), ALISN & Darling Pearls & Co ( Μ.Βρετανία), ARTIA GALLERY ( Ελλάδα), Αυτοβιογραφικά Συστήματα / Autobiographical Systems (Ελλάδα), Bcademie ( Ολλανδία), BEASTON Projects (Μ.Βρετανία), Binary art group (Κύπρος), Bureau d'Art et de Recherche ( Γαλλία), Candyland (Σουηδία), CAT project & cult story makers (Ελλάδα), Come alone don't call cops ( Ελλάδα & Γαλλία), CUBE ART EDITIONS (Ελλάδα),DAILY TEMPORARY (Σουηδία), DAS ESSZIMMER – space for art+ (Γερμανία), DIENSTGEBÄUDE Art Space Zurich (Ελβετία), Ed Video (Καναδάς), EN FLO (Ελλάδα), EX-MÊKH (Ολλανδία), fragment S (Σουηδία), Fronteer (Μ. Βρετανία), Future Scenarios (Ολλανδία & Ελλάδα), Gallery ABC ( Ρωσία), Ύλη[matter]HYLE (Ελλάδα), IDI Galleri (Σουηδία), International Fine Arts Consortium / IFAC Arts ( ΗΠΑ), IS-projects (Ολλανδία), kunstenaarsinitiatief |elders (Ολλανδία), Kunsthalle Graz (Αυστρία), LaLa Art Group (Ελλάδα), Library Gallery (Καναδάς), Lubomirov (Μ.Βρετανία),MATERIALIZED (Ελλάδα), METAPOLIS (Ελλάδα), Museum of Contemporary Cuts (ΗΠΑ), MUU Gallery (Φιλανδία), Ordinary beds, approaching the poetry through visual arts (Ελλάδα), ORIZONTAS GEGONOTON (Ελλάδα), Ormston House (Ιρλανδία), Post (Ελλάδα), RAMDOM (Ιταλία), ROSALUX (Γερμανία), SCOTTY (Γερμανία), Snehta Residency (Ελλάδα), space52 (Ελλάδα), SYN+ERGASIA (Ελλάδα), Tehnopaignion art group (Ελλάδα), THE M{}ESUM (Γερμανία), THE MILENA PRINCIPLE (Βέλγιο), The museum of forgetting (Σουηδία),transformer (ΗΠΑ), Underground Space Station (Καναδάς), VITAL SPACE (Ελλάδα), WATER: CASUS BELLI (Ελλάδα),YAFCA (Yearn to Abstract Form Cube Analysis) (Ελλάδα)Future Scenarios

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Platforms Project 2018:

Πάρτι του Platforms Project 2018 – Πέμπτη 17 Μαΐου 2018:

Την Πέμπτη 17 Μαιου στις 23.00, το Platforms Project σας καλωσορίζει σε ένα ανοιχτό πάρτι στο SAH (Δορυλαίου 10, Αθηνα, 11521) μετά την εναρκτήρια εκδήλωση στον Εκθεσιακό χώρο "Νικος Κεσσανλής" της Α.Σ.Κ.Τ.  Οι μουσικές επιλογές από την παραγωγό Λιάνα Μαστάθη (pepper 96,6). Καλεσμένοι είναι οι καλλιτέχνες των Platforms Project αλλά και όλο το φιλότεχνο κοινό.

 Διημερίδα της AICA Hellas στο Platforms Project 2018:

Ταυτόχρονα στα πλαίσια του
Platforms Project 2018 θα πραγματοποιηθεί η Διημερίδα της AICA Hellas -της Εταιρείας των Ελλήνων Τεχνοκριτών-  με αντικείμενο διερεύνησης και παρουσίασης τα προβλήματα των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα ως προς την παρουσίαση του έργου τους και την εν γένει αναγνώριση και συμμετοχή τους στην καλλιτεχνική ιστορία. Ο τίτλος της Διημερίδας είναι: Οι Μηχανισμοί προώθησης Νέων Καλλιτεχνών. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018. Στα πλαίσια της  Διημερίδας θα παρουσιαστούν τρεις ενότητες:


Στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ενότητες:

Πρώτο μέρος: 15.00-16.30, Θέμα: Διασυνδέσεις της διδασκαλίας στις Σχολές Καλών με το ευρύτερο κοινωνικό  καλλιτεχνικό περιβάλλον.
Eισηγητές: Άρτεμις Ποταμιάνου, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Πάνος Χαραλάμπους, Δημήτρης Ζουρούδης, Ευγένιος Ματθιόπουλος, Νικήτας Χιωτίνης

Δεύτερο μέρος:18.30-20.30, Θέμα: Η οπτική των νέων θεωρητικών και επιμελητών ως προς την προώθηση και ένταξη των νέων καλλιτεχνών στο σύγχρονο περιβάλλον.
Eισηγητές: Χριστόφορος Μαρίνος, Μαρία Νικολακοπούλου, Χάρις Κανελλοπούλου, Ειρήνη Γερογιάννη, Κλέα Χαρίτου

Στις 20  Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ενότητα:

Τρίτο μέρος: 13.00-15.00, Θέμα: Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης θεσμών ανάπτυξης και προώθησης των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα
Eισηγητές: Aριστείδης Μπαλτάς, Κατερίνα Κοσκινά, Δημήτρης Σεβαστάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Θανάσης Πάλλας και Εκπρόσωπος Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Eλλάδος, Ε.Ε.Τ.Ε. Συντονισμός: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης

6 Παράλληλες εκθέσεις – Δράσεις του  Platforms Project 2018:

Στις 17 Μαΐου 2018:

Συλλογικό πρότζεκτ WEDO -  GIVING
Παλαιά Βιβλιοθήκη, ΑΣΚΤ,  Πειραιώς 256
Ώρες λειτουργίας: Πέμπ. 19:00-22:30, Παρ. - Κυρ.  12:00-21:00
Διάρκεια: 17-20.5..2018

Η οµάδα WEDO δημιουργεί το συλλογικό εικαστικό έργο-εγκατάσταση GIVING, σε οργάνωση και επιµέλεια Μάιρας Στέφου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες, φοιτητές της  ΑΣΚΤ και μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της ΑΣΚΤ.
Η έκθεση θα παρουσιασθεί 17/5 στο κτίριο της ΑΣΚΤ, στην αίθουσα της Παλαιάς Βιβλιοθήκης, Πειραιώς 256, 18/5 τα έργα θα προσφερθούν στο κοινό  και 19-20/5 θα υπάρχει εγκατάσταση με τα γεωγραφικά σημεία προορισμού των έργων και βίντεο της διαδικασίας αποχώρησης.  Κατά την διάρκεια της έκθεσης, θα συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό από όσους λάβουν έργα και από το κοινό,  το οποίο θα προσφερθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).


OPEN STUDIOS

Κατά την διάρκεια της έκθεσης του Platforms Project 2018 , κάποια εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών θα είναι ανοιχτά, παρουσιάζοντας έργα των φοιτητών.

Το Platforms Project παρουσιάζει 4 συνεργασίες-εκθέσεις - δύο ομαδικές εκθέσεις: Sublime και Repress και RNOP - HELLENIKON Assemblage no.7 και δύο ατομικές παρουσιάσεις των Andreas Marti και Jenn E Norton - από πλατφόρμες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες πλατφορμών των προηγούμενων ετών. Είναι αποτέλεσμα του παγκόσμιου network που έχει δημιουργήσει το Platforms Project στα έξι χρόνια λειτουργίας του, από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες και χώρους που είναι σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους.

Στις 18 Μαΐου 2018:

Ομαδική έκθεση:  Sublime and Repress
Επιμελητής: Alexander Mood
Καλλιτέχνες: Julie René de Cotret, Amélie Laurence Fortin, Dan Lageryd, Hanna Marno, Alexander Mood, Άρτεμις Ποταμιανου / Artemis Potamianou, Petri Saarikko, Ella Tahkolahti, Mathieu Valade, Annelie Wallin
Εγκαίνια : Παρασκευή 19 Μαΐου 2018, 20:00 μ.μ./ Friday 19th of May 2018, 20:00 p.m.
Χώρος / Venue: ENIA GALLERY – Video art space
( 55 Μεσολογγίου, Πειραιάς, Τ: 210 4619700, www.eniagallery.com)
Διάρκεια: 18.5 –  14.7.2018

Ο τίτλος της έκθεσης, Sublime and Repress (Ανύψωση και Καταστολή), εμπνευσμένος από το έργο του Sigmund Freud «Ο Πολιτισμός και οι Δυσαρέσκειες του» (Das Unbehagen in Der Kultur), περιλαμβάνει έργα επιλεγμένα από το καλλιτέχνη με βάση την έμπνευση της διαδικασίας για την πραγματοποίηση της έκθεσης.
Το βιβλίο του Sigmund Freud  εκδόθηκε το 1929. Μέσα από το έργο του εξερευνά τη σύγκρουση μεταξύ της επιθυμίας για ατομικότητα και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Στο βιβλίο του ο Freud εξετάζει αυτό που θεωρεί ως τη θεμελιώδη ένταση μεταξύ του πολιτισμού και του ατόμου. Η πρωταρχική σύγκρουση, όπως ισχυρίζεται, προέρχεται από την αναζήτηση του ατόμου για την ελευθερία του ενστίκτου και της αντίθετης απαίτησης του πολιτισμού για συμμόρφωση.  

Ατομική έκθεση: What comes around goes around
Καλλιτέχνης  Andreas Marti
Εγκαίνια : Παρασκευή 19 Μαΐου 2018, 20:00 μ.μ./ Friday 19th of May 2018, 20:00 p.m.
Χώρος: ENIA GALLERY – Project space
(55 Μεσολογγίου, Πειραιάς /  55 Mesologgiou str, Piraeus, Τ: 210 4619700, www.eniagallery.com)
Διάρκεια: 18.5 –  14.7.2018

Η εγκατάσταση αντανακλά τις κοινωνικές μας δομές. Τίθενται όρια στην ελευθερία και την ατομικότητα για να διατηρηθούν τα συστήματα. Κάθε μικρόκοσμος αποτελεί το δικό του μικρό σύστημα και επομένως είναι μέρος του όλου. Αυτό προσπαθεί να θεματοποιήσει και να οραματιστεί το έργο ως εγκατάσταση.

Στις 19 Μαΐου 2018:

Ομαδική έκθεση: RNOP - HELLENIKON Assemblage no.7
Επιμελητής: Dr. Billy Gruner (aus)
Καλλιτέχνες: Richard Van der Aa (fr), Deb Covell (uk), Daniel Göttin (sui), Kyle Jenkins (aus), Iemke Van Dijk (nl), Sarah Keighery (aus), Guido Winkler (nl), Joe Wilson (aus) and Billy Gruner (aus)
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Μαΐου 2018, 20:00 μ.μ./ Saturday 20th of May 2018, 20:00 p.m.
Χώρος: Beton7
(Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα (σταθμός μετρό Κεραμεικός) / Pydnas 7 Votanikos-Athens 11855 (metro station Kerameikos), Τ: + 30 210 7512625,  www.beton7.com)
Διάρκεια: 19 – 29.5.2018

H πλατφόρμα IS-projects έχει καλέσει τον επιμελητή Dr. Billy Gruner (aus) να παρουσιάσει το νεοσύστατο West Projects Internaional Associates ή West PI μέσω της έκθεσης.
Ο Ελβετός καλλιτέχνης Daniel Göttin αναλαμβάνει να σχεδιάσει ένα έργο με τίτλο Assemblage No.7, το οποίο δημιουργεί τη συνθήκη και δημιουργεί κανόνες και για τους άλλους καλλιτέχνες και τα έργα τους, ειδικά για αυτή την περίσταση.
Ατομική έκθεση: Doldrums
Καλλιτέχνης: Jenn E Norton
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Μαΐου 2018, 20:00 μ.μ./ Saturday 20th of May 2018, 20:00 p.m.
Χώρος : Beton7
(Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα (σταθμός μετρό Κεραμεικός) / Pydnas 7 Votanikos-Athens 11855 (metro station Kerameikos), Τ: + 30 210 7512625,  www.beton7.com)
Διάρκεια: 19 – 25.5.2018

Το "Doldrums" είναι μια δικάναλη βίντεο εγκατάσταση κινούμενων προβολών σε μια ανακλαστική επιφάνεια, στέλνοντας διαθλάσεις φωτός σε όλη την γκαλερί και επάνω στο σώμα του θεατή. Αυτές οι διαθλάσεις ρίχνουν εικόνες (caustics) στο πάτωμα και στους τοίχους της γκαλερί, κυματίζοντας σαν υδάτινες εικόνες. Μια κινούμενη εικόνα του φεγγαριού πάνω από ένα ήρεμο ωκεανό έρχεται σε αντίθεση με ένα στερεοσκοπικό συρμάτινο μοντέλο του βίντεο που προβάλλεται σε 3D. Το "Doldrums" διευρευνά τη μετάδοση πληροφοριών μέσω του φωτός.
              
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Άρτεμις Ποταμιάνου ( Τηλ. 6937768769, platformsproject@gmail.com )  website: www.platformsproject.com

Είσοδος Ελεύθερη

Ωράριο Platforms Project 2018:

Εγκαίνια Έκθεσης:  Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00

Διάρκεια Έκθεσης:  Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 έως Κυριακή 20 Μαΐου 2018

 Platforms Project 2018 - Parallel Program


Platforms Project 2018 will be presented from 17 to 20 May 2018 at the “Nikos Kessanlis” Exhibition Hall of the Athens School of Fine Arts (Piraeus str. 256, TK 182 35 Ag. Ioannis Rentis), including a rich and multifaceted program of lectures, videos and performances by the participating teams. As an "incubator" for young artists where experimentation, research and the structure of artistic identity is a continuous demand, the exhibition space of the Athens School of Fine Arts is the ideal choice for the Platforms Project, the aim of which is to present the independent artistic scene, as it is expressed by artist run initiatives.

The project is directed by Artemis Potamianou and Michalis Argyrou. Artemis Potamianou is the artistic director of the Platforms Project 2018.

The Platforms Project will be presented for sixth consecutive year aiming to map visual artworks as it is produced withing the frame of artist group initiatives of young artists in the international art environment in order to find together solutions to contemporary fine arts questions.

Platforms Project 2018 will be the largest meeting of collectives-platforms of all previous years. After receiving hundreds of applications from 24 countries in the open internet call, Platforms Project 2018 will feature 57 platforms from 17 countries, 41 cities, and more than 700 artists:

24hrs Project (Switzerland), AC Institute, NYC (USA), AKA x UAS (Canada), ALISN & Darling Pearls & Co (UK), ARTIA GALLERY (Greece), Autobiographical Systems (Greece), Bcademie (Netherlands), BEASTON Projects (UK), Binary art group (Cyprus), Bureau d'Art et de Recherche (France),  Candyland ( Sweden), CAT project and cult story makers (Greece), Come alone do not call cops (Greece & France), CUBE ART EDITIONS (Greece), DAILY TEMPORARY (Sweden), DAS ESSZIMMER art (Germany), DIENSTGEBÄUDE Art Space Zurich (Switzerland), Ed Video (Canada), EN FLO (Greece), EX-MÊKH  (Netherlands), Fragment S (Sweden), Fronteer (UK), Future Scenarios ( Netherlands & Greece), Gallery ABC (Russia), Ύλη[matter]HYLE  (Greece), IDI Galleri (Sweden), International Fine Arts Consortium / IFAC Arts (USA), IS-projects (Netherlands), Kunstenaarsinitiatief | elders (Netherlands), Kunsthalle Graz (Austria), LaLa Art Group (Greece), Library Gallery (Canada), Lubomirov (Great Britain), MATERIALIZED(Greece), METAPOLIS (Greece),  Museum of Contemporary Cuts (USA), MUU Gallery (Finland), Ordinary beds, approaching the poetry through visual arts (Greece), ORIZONTAS GEGONOTON (Greece), Ormston House, (Ireland), Post (Greece), RAMDOM (Italy), ROSALUX (Germany),  SCOTTY (Germany), Snehta Residency (Greece), space52 (Greece), SYN + ERGASIA (Greece), Technopaignion art group (Greece), THE M{}ESUM (Germany), THE MILENA PRINCIPLE (Belgium),  The Museum of forgetting (Sweden), transformer (USA), Underground Space Station (Canada), VITAL SPACE (Greece), WATER: CASUS BELLI (Greece), YAFCA (Yearn to Abstract Form Cube Analysis), (Greece).

PARALLAL PROGRAMS OF Platforms Project 2018:

Platforms Project 2018 's Party- Thursday 17th of May 2018:

On Thursday, May 17th, at 23:00, Platforms Project welcomes you to an open party at SAH (10-12 Dorylaiou str, Athens, 115 21) after the opening event at the exhibition hall "Nikos Kessanlis" of the ASFA. On decks Liana Mastathi, (radio producer, pepper 96.6). Invited are the artists of the Platforms Project and all the art art lovers.


Conference Programme  of AICA Hellas on Platforms Project 2018:

At the same time, within the framework of Platforms Project 2018, the AICA Hellas (International Association of Art Critics)  Conference Programme  will be held to investigate and present  the problems of young artists in Greece concerning the presentation of  their work and their general recognition and participation in artistic history. The title of the Conference is: “Mechanisms for the promotion of young artists”. The two-day lecture will be held on 19 and 20 May 2018. Within the framework of the Conference, three sections will be presented:

On 19 May the sections will be held:

First part: 15.00-16.30, Topic: Instruction at the School of Fine Arts and its connection with the social and artistic environment
Rapporteurs: Artemis Potamianou, Emmanouel Mavrommatis, Panos Charalambous,Dimitris Zouroudis, Evgenios Matthiopoulos,Nikitas Chiotinis

Second part: 18.00-20.00,Topic: Young theoreticians and curators on the promotion of young Greek artists and their integration into the contemporary environment
Rapporteurs: Christopher Marinos, Maria Nicolacopoulou, Charis Kanellopoulou, Irene Gerogianni, Klea Charitou

On 20 May, the unity  will be held:

Third part: 13.00-15.00, Topic: The necessity of forming institutions in Greece for the development and promotion of young artists
Rapporteurs:  Αristides Baltas, Katerina Koskina, Dimitris Sevastakis, Angelos Antonopoulos, Thanasis Pallas and a Representative from the Chamber of Fine Arts Greece, E.E.T.E.


6 Parallel Exhibitions Platforms Project 2018:

Collective project:  WEDO -  GIVING

Old Library Hall, Piraeus 256
Working hours: Thur. 19:00-22:30, Fri- Sun 12:00-21:00
Duration: 17 – 20.5..2018

WEDO team creates the collective artwork-installation GIVING organized and curated by Maira Stefou and attended by more than 150 artists, students of ASFA and Members of the Teaching Staff of ASFA.The exhibition will be presented 17/5 at the ASFA building, in the Old Library Hall, Piraeus 256, 18/5 the works will be offered to the public and on 19-20/5, there will be an installation with the geographic destination points of the projects and videos of the retreat process. During the exhibition, a sum of money will be collected from the public and will be offered to the Center for Education and Rehabilitation of Blind (KEAT).

OPEN STUDIOS
Duration: 17 – 20.5..2018

During Platforms Project 2018 exhibition, some art labs of Athens School of Fine Arts will be open, presenting students' artworks.

Platforms Project presents 4 collaborations-exhibitions - two group exhibitions: Sublime and Repress and RNOP - HELLENIKON Assemblage no.7 and two individual presentations by Andreas Marti and Jenn E Norton - platforms and individual platform artists from previous years. It is the result of the global network created by Platforms Project in its six years of operation, by independent artistic groups and spaces that are in direct communication with each other.

18th of May 2018:

Group exhibition:   Sublime and Repress
Curator: Alexander Mood
Artists: Julie René de Cotret, Amélie Laurence Fortin, Dan Lageryd, Hanna Marno, Alexander Mood, Artemis Potamianou, Petri Saarikko, Ella Tahkolahti, Mathieu Valade, Annelie Wallin
Opening: Friday 19th of May 2018, 20:00 p.m.
Venue: ENIA GALLERY – Video art space
(55 Mesologgiou str, PiraeusΤ: 210 4619700, www.eniagallery.com)
Duration: 18.5 –  14.7.2018

The name of this show Sublime and Repress, taken from the work of Sigmund Freud "Civilization and its Discontents" (Das Unbehagen in Der Kultur), has work as a theme for this exhibition sorting for the artist to use as a inspiration in the process of selected work for the exertion exhibition.
Sigmund Freud' book was published in 1929. In this work Freud explores the clash between the desire for individuality and the expectations of society.  In the book Freud enumerates what he sees as the fundamental tension between civilisation and the individual. The primary conflict, he asserts, comes from the individual´s quest for instinctive freedom and civilisation's contrary demand for conformity. 

Solo exhibition: What comes around goes around
Artist:  Andreas Marti
Opening:  Friday 19th of May 2018, 20:00 p.m.
Venue: ENIA GALLERY – Project space
(55 Mesologgiou str, Piraeus, Τ: 210 4619700, www.eniagallery.com)
Duration: 18.5 –  14.7.2018

The installation reflects our social structures. Limits are set to freedom and individualism in order to preserve systems. Each microcosm is its own small system and thus part of the whole. The installative work tries to thematize and visualize this.

19th of May 2018:

Group exhibition: RNOP - HELLENIKON Assemblage no.7
Curator: Dr. Billy Gruner (aus)
Artists: Richard Van der Aa (fr), Deb Covell (uk), Daniel Göttin (sui), Kyle Jenkins (aus), Iemke Van Dijk (nl), Sarah Keighery (aus), Guido Winkler (nl), Joe Wilson (aus) and Billy Gruner (aus)
Opening:  Saturday 20th of May 2018, 20:00 p.m.
Venue: Beton7
( Pydnas 7 Votanikos-Athens 11855 (metro station Kerameikos), Τ: + 30 210 7512625,  www.beton7.com)
Duration:  19 – 29.5.2018

IS-projects has invited curator Dr. Billy Gruner (aus) to launch the newly established West Projects International Associates or West PI through the exhibition.
Swiss wall work artist Daniel Göttin has been commissioned to design a tape work titled Assemblage No.7, this makes a setting and creates rules for the other art makers who place works in it. All for this special occasion.

Solo exhibition: Doldrums
Artist: Jenn E Norton
Opening: Saturday 20th of May 2018, 20:00 p.m.
Venue:  Beton7
(Pydnas 7 Votanikos-Athens 11855 (metro station Kerameikos), Τ: + 30 210 7512625,  www.beton7.com)
Duration: 19 – 25.5.2018

Doldrums” is a two channel video installation of animated projections on a reflective surface, sending light refractions across the gallery and onto the viewer’s body. These refractions cast caustic imagery across the gallery floor and walls, undulating like the watery imagery. An animation of the moon above a calm ocean contrasts with a stereoscopic wireframe of the video viewable in 3D. 'Doldrums' contemplates the transmission of information through light.

INFORMATION:
Artemis Potamianou (Tel. 0030 6937768769, platformsproject@gmail.com)
                       
Free Entrance

Exhibition opening: Thursday, 17 May 2018 at 19:00
Exhibition Dates: Thursday, 17 May 2018  to Sunday, 20 May 2018
Opening hours:
Thursday, 17 May: 19:00 - 22:30 Official Exhibition Opening
Friday 18th of May – Sunday 20th of May 2018: 12:00 – 21:00

«Platforms Project 2018 – Παράλληλα Προγράμματα». Reviewed by itsonlyarts on Μαΐου 06, 2018 Rating: 5
All Rights Reserved by It 's Only Arts © 2015 - 2018
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

It 's Only Arts.com. Από το Blogger.