Top Ad unit 728 Γ— 90

«Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα!»: Αφήγηση γιορτινών ιστοριών με ζωντανή μουσική με την ομάδα αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια.Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, στις 18:00
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
(Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι)Η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» (Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή) επιστρέφει στο φιλικό και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι), την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00, για να αφηγηθεί γιορτινά παραμύθια και ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους που εμπνέονται από το πνεύμα των Χριστουγέννων.  Η Άλκηστις Ραυτοπούλου, στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς, στο φλάουτο, την κιθάρα, το μαντολίνο και τα κρουστά διανθίζουν την αφήγηση με γιορτινά τραγούδια, μελωδίες και καλαντίσματα και όλοι μαζί θα γιορτάσουμε «Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα!».

Άραγε τι θα συμβεί όταν ο σάκος του Άι Βασίλη αδειάσει; όταν ένα παιδί μιλάει στο τηλέφωνο μαζί του ή όταν ένα άλλο ψάχνει στο καταχείμωνο να βρει ύφασμα για να ραφτεί η καλή φορεσιά του; όταν ένα αγόρι παίρνει το τύμπανο του στον κήπο του δράκου; Με τι θα φιλέψει ένας καλόκαρδος τσαγκάρης τον επισκέπτη που περιμένει τα Χριστούγεννα και πού θα συναντήσουμε την κυρά Χουχουλιά; Ποιο, τελικά, είναι το ωραιότερο δώρο του κόσμου; 

Παραμύθια και ιστορίες από την προφορική παράδοση και τη λογοτεχνία, γεμάτα ευχές, αφράτο χιόνι, ζεστές αγκαλιές, αρώματα μπαχαρικών και αγαπημένες μελωδίες, που φέρνουν χαμόγελο και ζεσταίνουν το πνεύμα και τις καρδιές, θα δώσουν την απάντηση, θα μελώσουν τις γιορτές και θα κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα πιο αληθινά!

Η ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια» ευχαριστεί θερμά:
το ζωγράφο και συγγραφέα Νίκολα Ανδρικόπουλο που της έδωσε τη δυνατότητα να αφηγηθεί το παραμύθι του «Το ωραιότερο δώρο του κόσμου»,
 τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου και τις εκδόσεις Πατάκη που παραχώρησαν την άδεια να αφηγηθούν το παραμύθι "Τα δώρα του Δεκέμβρη" από τη συλλογή "Τα παιδιά του Χειμώνα".

Αφήγηση:
Ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια»: Πέγκυ Καραγιάννη, Καλλιόπη Λιαδή

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Άλκηστις Ραυτοπούλου, πιάνο & Φώτης Μυλωνάς, φλάουτο, κιθάρα, μαντολίνο, κρουστά

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Διάρκεια: 70 λεπτά  
Είσοδος: 7 ευρώ (οικογένειες: το ένα αδερφάκι 5 ευρώ). Άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι: 5 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 68 17042

Ομάδα αφήγησης «Χείλα λένε παραμύθια» -  Eπικοινωνία 6939 408 705 & 211 40 97 161


Η ομάδα αφήγησης «Χείλια… λένε παραμύθια» δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για τις ιστορίες, τη ζωή και τους ανθρώπους. Τα μέλη της, οι αφηγήτριες Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή, πιστεύουν στη δύναμη των παραμυθιών και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν. Ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση.

Στις αφηγήσεις μας κυρίαρχο είναι το στοιχείο της μουσικής, που δένει αρμονικά τον λόγο με την ατμόσφαιρα των παραμυθιών. Αλλοτε συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες μουσικούς, άλλοτε χρησιμοποιούμε μικρά κρουστά οργανάκια και τραγουδάμε μελωδικά τραγούδια a capella, πάντοτε παροτρύνοντας το κοινό να συμμετέχει.

Συνεργασίες
Η ομάδα αφήγησης «Χείλια…λένε παραμύθια» μέχρι τώρα έχει αφηγηθεί παραμύθια σε ιδιωτικούς χώρους, σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και φεστιβάλ.

Ενδεικτικά:
Φεστιβάλ Ηράκλεια 2016 (Σεπτέμβριος 2016), φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών (Οκτώβριος 2016), στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων Ωρωπού και Αυλώνας και στον Πολυχώρο Άλικο στην Αθήνα (Δεκέμβριος 2016), Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Ναύπλιο (Φεβρουάριος 2017,  2018), 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιών του Δήμου Χαλανδρίου, με αφήγηση στο θέατρο Ρεματιάς (Μάιος 2017), στο χώρο πολιτισμού «Ίδιόμελο» (2017, 2018) και αλλού.

Τα καλοκαίρια του 2017 παρουσίασε τη δουλειά της στα χωριά της Χίου, καλεσμένη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Επίσης έκανε αφηγήσεις στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μετά από ανάθεση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσίασε στο Μουσείο Μαστίχας, στη Χίο, την ενότητα «Ίντα θέτε να σας πω, παραμυθια από τη Χιο».  

Το Δεκέμβριο του 2017 παρουσίασε την ενότητα «Νιφάδες από όνειρα, κλωστές παραμυθένιες» στο Half Note Jazz Club και στο Μουσείο Λαικής Τέχνης Αγγελική Χατζημιχάλη, στην Αθήνα.  Στο ίδιο μουσείο παρουσίασε την ενότητα «Φασαρία, Ζαβολιές, Κρόταλα και Μουτζουλιές» στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων (Φεβρουάριος 2018).

Στις 19 Μαίου 2018, στα πλαίσια των εορτασμών «Νύχτες Μουσείων», παρουσίασε στο Μουσείο Μαστίχας, στη Χίο, την ενότητα «Του ουρανού τα μυστικά». 

Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε στο 1ο Απανωμερέα Festival στη Βόρεια Χίο.
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, αφηγήθηκε παραμύθια μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο, στα πλαίσια του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Παρουσιάσεις στο ραδιόφωνο

Το 2017 η ομάδα μας ήταν προσκεκλημένη για να μιλήσει για τα παραμύθια και να κάνει αφήγηση, στις ακόλουθες ραδιοφωνικές εκπομπές:
«Mνήμες των ήχων» του Κώστα Γιαννακόπουλου (2/3/17) στο Πορτοκαλί ραδιόφωνο
• «Πλανόδιες μουσικές» του Κώστα Θωμαίδη (20/3/17) στο Κόκκινο, 105,5 fm
Εκπομπή για την ελληνική παράδοση της Φεβρωνίας Ρεβύνθη (28/3/17) στην ERT Open
• «Αναζητώντας τον απολεσθέντα ήχο» της Όλγας Παπά (2/5/17) στο Τρίτο Πρόγραμμα
«Tης ψυχής μου το χώμα» του Άγγελου Σταθόπουλου (27-29/6/17 και Ιούνιος 2018)  στη Φωνή της Ελλάδας
«Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι» του Μάνου Τσιλιμίδη (24/7/17) στον Real FM 97,8
«Στο αυτί του δράκου» της Νένας Γεωργιάδου (17/12/17) στο Πόντος Radio
«Τα ξωτικά της παράδοσης» της Μαρίας Κουτσιμπίρη (26, 28/12/17) στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Σελίδα στο FB: Χείλια λένε Παραμύθια https://www.facebook.com/xeilialeneparamithia/

«Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα!»: Αφήγηση γιορτινών ιστοριών με ζωντανή μουσική με την ομάδα αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια. Reviewed by itsonlyarts on Δεκεμβρίου 20, 2018 Rating: 5
All Rights Reserved by It 's Only Arts © 2015 - 2018
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

It 's Only Arts.com. Από το Blogger.