Top Ad unit 728 Γ— 90

Η έκθεση των Terhi Ekebom & Sebastian Boulter “This Side” στην Chili Art Gallery.


Η Chili Art Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της συνέκθεσης των Φινλανδών εικαστικών καλλιτεχνών Terhi Ekebom και Sebastian Boulter με τίτλο “This side/Αυτή η όψη” στους  χώρους της, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00 (οκτώ το βράδυ), παρουσία των καλλιτεχνών. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος και υποστηρίζει το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

«Η Terhi Ekebom και ο Sebastian Boulter συγκλίνουν με δυναμικό τρόπο, καθώς συμβάλλουν διαφορετικές ροές των ιστορικών και των αρχαίων ρευμάτων που κυλούν παράλληλα, αυτά του χρόνου και του χώρου, στο σύγχρονο Είναι, εξερευνώντας τις δυνατότητες και την ενέργεια που είναι εγγενείς στα έργα τέχνης τους, ανοιχτές στην πραγματικότητα, τη φαντασία και τα όνειρα την ίδια στιγμή. Οι ρίζες των φυτών που αναδύονται από την οροφή στις σήραγγες που απεικονίζονται στα έργα του Boulter εκτείνονται στην καθημερινή πραγματικότητα των γεμάτων ενέργεια συμβόλων της Ekebom. Ο δυϊσμός των δύο καλλιτεχνών, μεταξύ πραγματικότητας και άυλου, τους διαφοροποιεί με τον τρόπο που τους διασυνδέει στον ψυχισμό των θεατών, που θα δουν την μοναδική εφικτή σε αυτό το πλαίσιο όψη των πραγμάτων», σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Πάρης Καπράλος.

Με το έργο τους οι καλλιτέχνες δίνουν έμφαση στις δικές τους διερευνήσεις «στην άλλη πλευρά». Τα σημεία εκκίνησης συνδέονται με μια πύλη και μια σήραγγα, μέσα από την οποία οι καλλιτέχνες διεξήγαγαν την έρευνά τους. Η Ekebom διερεύνησε τις δικές της εμπειρίες των ονείρων της ενώ ο Boulter διερεύνησε τα φαινόμενα, που ανακάλυψε στη σήραγγα του ποταμού Ιλισού. Στην συνέκθεση τους οι Ekebom και Boulter φέρνουν οπτικές πληροφορίες από την άλλη πλευρά της πύλης των ονείρων και την περιήγηση από τη σήραγγα του ποταμού Ιλισού.

Από το σκοτεινό περιβάλλον, αναδύεται μέσα από το κάρβουνο του Boulter το λίγο φως που μπορεί να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει στη σήραγγα. Ρίζες που διεισδύουν από την οροφή, τμήματα της οροφής, των τοίχων και του δαπέδου, που έχουν καταρρεύσει. Στην πορεία του ο περιηγητής θα συναντήσει πηγές, σωλήνες αποστράγγισης, τον άλλο αρχαίο ποταμό της Αθήνας, τον Ηριδανό –που συναντά τον Ιλισό- αρουραίους και εκατοντάδες κατσαρίδες. Η οπτική γλώσσα των έργων τείνει να αποκλίνει από τον ρεαλισμό στον κόσμο της φαντασίας και της ψευδαίσθησης, που δεν μπορούν να αποφευχθούν μέσα στο σκοτεινό τούνελ.

Στον αντίποδα, με τα εκφραστικά μέσα της Ekebom, το φως ταξιδεύει συγκεκριμένα μέσα από το λευκό χαρτί και τα ανοίγματα που κόβει επάνω του. Τα κοψίματα μιμούνται τη ροή των ποταμών, την ανάπτυξη των δέντρων και των ριζών, τα κυματιστά πλοκάμια των μεδουσών και τα σχέδια κολύμβησης των ψαριών. Μαζί με το φως, οι σκιές επεκτείνουν τις οπτικές διαστάσεις των ονείρων. Η εγκατάσταση χαρτιού μεγάλης κλίμακας της Ekebom, αποτελεί η ίδια πύλη των ονείρων, απεικονίζει τη μετάβαση μεταξύ δύο πραγματικοτήτων: την αφύπνιση και τον κόσμο των ονείρων. Ωστόσο, όλες οι εμπειρίες από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να φτάσουν στο φως της ημέρας.

Οι καλλιτέχνες γενικά ενδιαφέρονται συχνά για το πώς η εμπειρία, η γνώση και η μνήμη μεταφέρονται από τη μια πλευρά στην άλλη. Σ’ αυτό το πρότζεκτ, οι Ekebom και Boulter ενδιαφέρονται για τα πράγματα που συνδέουν τη μια και την άλλη πλευρά, όπως μια πηγή, ένα ρεύμα, οι ρίζες των δέντρων, που εμφανίζονται μέσα από την οροφή της σήραγγας. Τα όνειρα αντιπροσωπεύουν επίσης τους τρόπους με τους οποίους το τοπίο της ψυχής αντανακλά την κατάσταση του νου. Με αυτόν τον τρόπο, οι αναμνήσεις μας για το ασυνείδητο συνιστούν επίσης ένα είδος βημάτων κάτω από ένα ρεύμα ονείρων.

Διάρκεια έκθεσης: 6 – 27 Φεβρουαρίου 2020
Μέρες/Ώρες: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη,  Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 - 18.00, Σάββατο 11-15.00 Κυριακή κλειστά

Σχετικά με τον Sebastian Boulter
Ο Φινλανδός ζωγράφος Sebastian Boulter έχει εργαστεί ως μουσικός σε ανεξάρτητα θέατρα, σύγχρονες ομάδες χορού και διάφορα μουσικά σύνολα. Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος επιμελητής σε συνεργασία με το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου του Τάμπερε και της Ένωση Καλλιτεχνών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Πρόσφατα συνεργάστηκε και με το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Από το 2000 έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε επίσης σε ομαδικές εκθέσεις στη Φινλανδία, την Κεντρική Ευρώπη και πιο πρόσφατα στην Ελλάδα. Σήμερα ο Boulter ζει και εργάζεται ως ζωγράφος στην Αθήνα. Η δουλειά του συχνά αναφέρεται σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα φυσικά τοπία έπειτα από την ανθρώπινη παρέμβαση και άλλα ίχνη, που αφήνουν οι άνθρωποι πίσω τους, τόσο στη φύση όσο και στις πόλεις. Είναι πτυχιούχος ζωγραφικής από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών του Βελγίου.

Σχετικά με την Terhi Ekebom
Η Terhi Ekebom (1971) είναι ζωγράφος, γραφίστρια και εικονογράφος με έδρα το Ελσίνκι. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Τεχνών, Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Aalto και στο Metropolia (EVTEK) Institute of Art and Design. Ως ζωγράφος, η Ekebom επιδίδεται σε έντονο πειραματισμό αναφορικά με την φωτεινή πλευρά της ζωής, μια άποψη που αντικατοπτρίζεται έντονα τόσο στα εικαστικά έργα της, όσο και στην εικονογράφησης, τηντοιχογραφία, τη δημόσια τέχνη και τις εγκαταστάσεις. Εργάζεται με διαφορετικές τεχνικές και τα έργα της παρουσιάζονται σε πολλές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στο Μιλάνο, τις Βρυξέλλες, την Αγία Πετρούπολη, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Το 2001 η Ekebom εξέδωσε το πρώτο κόμικ της “A Cow's Dream” και από τότε έχει εκδώσει διάφορα κόμικ και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς ανθολογίες. Η Finnish Comics Society της απένειμε το βραβείο Puupaahattu το 2014. Υπήρξε φιλοξενούμενη καλλιτέχνης στο Φεστιβάλ Rural Urban Art Street Art Festival στην Εσθονία το 2019. Έχει εκθέσει έργα της στον δημόσιο χώρο, όπως, για παράδειγμα, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, στο σχολείο του Κόρκεακόσκι και στο Μουσείο Τέχνης της Κέραβα. Το χαρτί ως υλικό είναι ανανεώσιμο, απτό και δημοκρατικό ως μέθοδος lo-fi στην εποχή της επαυξημένης πραγματικότητας αλλά με το σωστό φωτισμό μπορεί να μετατραπεί από καθημερινό σε μαγικό. Εξερευνώντας τα άγρια όνειρά της, δεν αναζητά εξηγήσεις ή αλήθειες, αλλά μάλλον παρατήρηση και αποκάλυψη.

Σχετικά με την Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή μεόλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές,  χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, που αφορούν σε λειτουργικά αντικείμενα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κεραμικά,ύφασμα, κόσμημα, γυαλί, έπιπλο, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις
και events. Ανακαλύψτε περισσότερα: https://chiliart.gr
Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13 - 15
Θησείο 11851, Αθήνα
13-15 Dimofontos str.
11851 Thission, Athens
ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ
Τρόλεϊ Νο 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
Λεωφορεία ΟΑΣΑ 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18 Στάση «Φωταέριο»
METRO KERAMIKOS / ISAP(GREEN LINE) THISSION
Trolley bus nr 21 (from Omonia Squ.), Fotaerio Stop,
Buses 049, 815, 838, 914, B18, Γ18, Fotaerio Stop
τηλ.επικ, tel.nr, 210-7292564, 6936755550
www.chiliart.gr email: marychiliart@gmail.comTerhi Ekebom / Sebastian Boulter: 

“This side” at Chili Art Gallery, Athens.


ATHENS, GREECE - January 22, 2020 / Finnish artists Terhi Ekebom and Sebastian Boulter are holding an exhibition in Chili Art Gallery (13-15 Dimofontos str. sector 11851 Thission, Athens). Opening of the exhibition takes place on Thursday the 6th of February 2020 at 20:00. The show is featuring drawings of Sebastian Boulter and a large scale cut-paper installation of Terhi Ekebom. The exhibition is curated by Paris Kapralos and has been organised in collaboration with the Finnish Institute at Athens.

"Terhi Ekebom and Sebastian Boulter conglomerate in a dynamic fashion, as they melt the historic, ancient streams of time and space into the contemporary, while exploring the potential and the energy inherent in their artworks, as open to reality as to imagination and dreams at the same time. The roots of plantation which emerge from the ceiling in the tunnels depicted in Boulter's works extend into the daylight reality of Ekebom's life energy symbolism. The dualism of the two artists works differentiates them in style as much as it interconnects them in the psyche of the spectators who will drift to their side", notes the curator of the exhibition Paris Kapralos.

The artists have issued a statement emphasizing on their own explorations to “the other side”. The starting points are connected with a gate and a tunnel, through which the artists have conducted their explorations. Ekebom explored her own dream experiences. Boulter explored the phenomena he found in the tunnel of the river Ilisos. In their joint exhibition Ekebom and Boulter bring out visual information from the other side of the dream gate and a walk through the tunnel of the river Ilisos.

From the pitch-black environment Boulter digs out with charcoal the little light that can be imagined in the tunnel. There are penetrating roots appearing through the ceiling and collapsed sections of the roof, the floor and the walls. It is possible to discover sources, drainage pipes, Eridanos meeting Ilisos, rats and hundreds of cockroaches. The visual language of the works tends to diverge from realism to the world of imagination and illusion that cannot be avoided in the dim tunnel.

In Ekebom’s expression, the light travels concretely through white paper and the apertures cut onto it. The cuts imitate the flow of the rivers, the growth of the trees and the roots, the undulating tentacles of jellyfish and the swim patterns of fish. Together with light, shadows extend the visual dimensions of the dreams. Ekebom’s large-scale paper installation, the dream gate itself, depicts the transition between two realities: being awake and the dream world. However, not all experiences from the other side can be brought to daylight.

The artists in general are often interested in how experience, knowledge and memory are transferred from one side to another. In the project, Ekebom and Boulter are intrigued by the things that connect this and the other side, such as a source, a stream, or roots of the trees appearing through the roof of the tunnel. Dreams also represent the ways in which the soul’s landscape reflects the state of one’s mind. In this way, our memories of the unconscious also form a type of steps down into a stream of dreams.

About Sebastian Boulter
The artistic background of Finnish painter Sebastian Boulter includes working as a musician in independent theatres, contemporary dance groups and different ensembles. He has worked as an independent curator in cooperation with Cultural Affairs of Tampere City, Finland and Artist’s Union of Nagorno - Karabakh.  Most recently, in 2018-2019 he worked for the Finnish Institute at Athens, as a curator and a cultural producer. Since 2000 he has held several solo exhibitions and taken part of group exhibitions in Finland, Central Europe and most recently in Greece. Nowadays Boulter lives and works as a painter in Athens. He’s work often refers to environmental issues. He is interested in manipulated landscapes by human beings and other traces and tracks that humans leave behind them in nature as well as in cities. Boulter holds a Master degree in painting from The Royal Academy of Fine Arts of Brussels, Belgium.

About Terhi Ekebom
Terhi Ekebom (b. 1971) is a Helsinki-based artist, graphic designer and illustrator. She has studied at the Aalto University School of Arts, Design and Architecture and the Metropolia (EVTEK) Institute of Art and Design. As an artist, Ekebom is an open-minded experimenter who is equally at home in the field of illustration, wall painting, public art and installations. She works with different techniques and her works have been featured in numerous exhibitions around the world, including Milan, Brussels, St. Petersburg, New York and Chicago. Ekebom published her debut comic book A Cow’s Dream, in 2001, and since that she has published various comic books, and participated in international anthologies. The Finnish Comics Society awarded her the Puupäähattu prize in 2014. She was the guest artist at the Rural Urban Art Street Art Festival in Estonia 2019. She has made public art for example for Helsinki University Main Library, Korkeakoski comprehensive school and Kerava Art Museum. The paper as material is renewable, tactile and democratic as a lo-fi method in the era of augmented reality, but with the right lighting it can transform from mundane to magical. While exploring her wild dreams she does not seek for explanations or truths, but rather observation and revelation.

About the gallery
Chili Art Gallery was founded in 2010 and is located in Thission, the Historical and Archaeological Centre of Athens at the foot of Acropolis, a breath away from the liveliest and more cultural part of the city down town Gazi. Painting, sculpture, graphic art, photography, but also ceramics, jewellery, micro sculptures and silk prints are being presented with individual and group exhibitions of Greek and International artists.

Venue: Chili Art Gallery 13-15 Dimofontos str. 11851 Thission, Athens
Opening/Vernissage: February 6, 2020 at 20:00

EXHIBITION OPENING DAYS/HOURS:
6 – 27 February 2020
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday 10.30 - 18.00, Saturday 11.00-15.00, Sunday closed

MEDIA ENQUIRIES
Paris Kapralos
(0030)6948813460
paris.kapralos@gmail.com

Chili Art Gallery
13-15 Dimofontos str.
11851 Thission, Athens
METRO KERAMIKOS / ISAP(GREEN LINE) THISSION
Trolley bus nr 21 (from Omonia Squ.), Fotaerio Stop,
Buses 049, 815, 838, 914, B18, Γ18, Fotaerio Stop
tel.nr, 210-7292564, 6936755550
www.chiliart.gr, email: marychiliart@gmail.com


Η έκθεση των Terhi Ekebom & Sebastian Boulter “This Side” στην Chili Art Gallery. Reviewed by itsonlyarts on Φεβρουαρίου 01, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by It 's Only Arts © 2015 - 2020
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

It 's Only Arts.com. Από το Blogger.