Top Ad unit 728 Γ— 90

Καλωσορίζουμε το Platforms Project Net 2020, ξαναθυμόμαστε το Platforms Project 2019 ( Βίντεο )14 - 31 Μαΐου 2020
Λόγω των φετινών δύσκολων συνθηκών η διεξαγωγή του Platforms Project 2020 μεταφέρεται ως φυσική διοργάνωση για τον Μάιο του 2021. Αντ΄ αυτού από σήμερα 14 Μαΐου 2020 έως και τις 31 θα πραγματοποιηθεί μια εικονική διαδραστική παραγωγή υπό τη μορφή ψηφιακής παρουσίασης, αντίστοιχη αυτής που θα γινόταν στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής»  της Α.Σ.Κ.Τ..

Τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και είχαν ως συνέπεια την αδρανοποίηση των περισσοτέρων κοινωνικών λειτουργιών, επέφεραν σημαντικό πλήγμα στον ήδη επιβαρυμένο χώρο της Τέχνης αλλά και ειδικότερα σε αυτόν των Καλών Τεχνών. Παρόλα αυτά κι επειδή το ζητούμενο για όλους μας είναι να είμαστε παρόντες, υγιείς και πάντα δημιουργικοί προχωράμε με το σκεπτικό ενός καλύτερου αύριο και την ευχή το μέλλον να είναι λιγότερο αρνητικά απρόβλεπτο.

Η διοργανώτρια ομάδα του Platforms Project προσπάθησε και φέτος για το καλύτερο, δημιουργώντας μια εύκολα διαχειρίσιμη για όλες και όλους ψηφιακού τύπου πλατφόρμα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με πάνω από 800 Έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες και να δουν τα έργα τους. Τα παράλληλα προγράμματα και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα είναι προσβάσιμα πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Η ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα ITSONLYARTS θα βρίσκεται στο περίπτερο 40 με 10 εικαστικούς καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν έργα όλων των μορφών. Σας καλούμε να επισκεφθείτε την ψηφιακή σελίδα της πλατφόρμας μέσα από το Platforms Project Net 2020 και να δείτε όλες τις φετινές δημιουργίες των συμμετεχόντων εικαστικών καλλιτεχνών, παίρνοντας μια πρόγευση από τη διοργάνωση που θα γίνει τον Μάιο του 2021 στον φυσικό της χώρο.

Ωστόσο, έχοντας ακόμα φρέσκες τις μνήμες από το Platforms Project της προηγούμενης χρονιάς, δημοσιεύουμε σήμερα για πρώτη φορά δύο ( 2 ) βίντεο πρωτόλειου υλικού από το αρχείο μας. Πρόκειται για υλικό που δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν τα επίσημα εγκαίνια του Platforms Project 2019 στον εκθεσιακό χώρο της Α.Σ.Κ.Τ. «Νίκος Κεσσανλής» όπου η κάμερα κατέγραψε τις τελευταίες ετοιμασίες καλλιτεχνών και διοργανωτών.

Με την ελπίδα η φετινή προσπάθεια να είναι ο προάγγελος μιας ακόμα πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης -τον Μάιο πλέον του 2021- και την ευχή να είμαστε όλες και όλοι εκεί, στρέφουμε το βλέμμα στο Platforms Project Net 2020 στηρίζοντας το έργο και τις προσπάθειες καλλιτεχνών και διοργανωτών δηλώνοντας και πάλι παρών ακόμα και σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία._


Ζώης Σπ. Κουτρούλης
Διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος
 της ανεξάρτητης διαδικτυακής πλατφόρμας 

Η ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα www.itsonlyarts.com δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2015 με σκοπό την ενημέρωση, προώθηση, διάδοση κι ανάπτυξη των Καλών Τεχνών.

Στις σελίδες της φιλοξενούνται δεκάδες παρουσιάσεις εικαστικών καλλιτεχνών κι εκθέσεων, συνεντεύξεις, βίντεο και άρθρα σχετικά με τις Καλές Τέχνες.

Η πλατφόρμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, διατηρώντας μέχρι και σήμερα την οικονομική της ανεξαρτησία, μη επιβαρύνοντας κανέναν απ’ όσους απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της.

Στόχος παραμένει πάντα η διάδοση, η προβολή και η ανάπτυξη του δικτύου προώθησης του εικαστικού έργου, που επιτελείται από νέους αλλά και παλαιότερους εικαστικούς καλλιτέχνες όλων των μορφών των Καλών Τεχνών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους αποφοίτους των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών οι οποίες/οι επανδρώνουν επαγγελματικά τον ευρύτερο εικαστικό χώρο, κι αναλαμβάνουν επιπλέον την ευθύνη της εκπαίδευσης των επόμενων γενεών καλλιτεχνών.

Η πλατφόρμα δε λειτουργεί ως δημοσιογραφικό ή διαφημιστικό μέσο, διατηρώντας σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις αλλά κι αποστάσεις, έχοντας αποκλειστικό - μοναδικό στόχο την έμπρακτη στήριξη του έργου των εικαστικών καλλιτεχνών και όχι το κέρδος.


Καλωσορίζουμε το Platforms Project Net 2020, ξαναθυμόμαστε το Platforms Project 2019 ( Βίντεο ) Reviewed by itsonlyarts on Μαΐου 14, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by It 's Only Arts © 2015 - 2020
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

It 's Only Arts.com. Από το Blogger.